Alarmsysteem

Een alarmsysteem is veelal maatwerk

U kunt niet al uw deuren en ramen in de gaten houden, maar u kunt er wel voor zorgen dat u gewaarschuwd wordt als iemand bij u binnen wil komen. Inbraakdetectie werkt preventief en zorgt ervoor dat u maatregelen kunt nemen om uw dierbaarste bezit veilig te houden. De huidige alarmsystemen hebben meestal meerdere mogelijkheden, zoals het detecteren van brand, diefstal, persoonlijk alarm, etc.

Met AJAX Systems heeft u een compleet alarmsysteem met draadloze sensoren waarmee u zich veilig zult voelen. Het ontwerp en design van alle componenten is subliem. De componenten zijn verkrijgbaar in wit of zwart en het systeem kan volledig via uw smartphone worden aangeleerd, geconfigureerd en bediend. De mogelijkheid om de meldingen naar een Alarmcentrale door te sturen zijn ook mogelijk.

Thuisbeveiliging

Detectoren identificeren onmiddellijk bedreigingen: het openen van deuren, het breken van ramen en de aanwezigheid van indringers op het terrein. Gebruik MotionCam-detectoren om de reden van een bewegingsalarm te zien.

 

Buitenbeveiliging

De detectoren identificeren wanneer iemand op het terrein komt. Als iemand over een hek klimt of probeert om door de ramen te kijken, zullen de Ajax-detectoren onmiddellijk alarm slaan.

Brandpreventie

De branddetectoren beschermen u en uw spullen tegen brand door snel te reageren op rook en een plotselinge temperatuurstijging. Bovendien kan FireProtect Plus koolmonoxidevergiftiging voorkomen. De branddetectoren van Ajax kunnen onafhankelijk van het beveiligingssysteem werken. 

Overstromingsdetector

De overstromingsdetector identificeert leidingbreuken, lekken bij de wasmachine of de vaatwasser. LeaksProtect activeert het alarm bij de eerste tekenen van een overstroming en waarschuwt u als het water opdroogt. 

Een StarterKIT van Ajax security is ook gemakkelijk zelf te installeren. Doordat het systeem volledig draadloos is, hoeft u niet draadjes weg te werken. Het systeem is niet gevoelig voor sabotage. Het systeem kan gekoppeld worden aan uw telefoon, of doorgestuurd worden naar de alarmcentrale. Wanneer u het systeem koppelt aan uw telefoon, krijgt u wanneer er ongewenste beweging is direct een melding op uw Ajax app en kunt u actie ondernemen.

De StarterKIT van Ajax kan uitgebreid worden met losse componenten. Zo kunt u meerdere sensoren koppelen aan uw HUB om uw ruimte optimaal te beveiligen. De HUB is het centrale punt van uw alarmsysteem. Alle detectie wordt doorgestuurd naar de HUB en de HUB stuurt een alarm door naar uw smartphone of naar de alarmcentrale. Alle componenten zijn Grade 2 gecertificeerd. Ajax beschrijft Grade 2 als volgt: Het systeem kan ervaren aanvallers weerstaan met speciale apparatuur. Het beschermt deuren, ramen en andere mogelijke toegangspunten. Het is geschikt voor een appartement, huis of kantoor. In de StarterKIT zit: Ajax HUB, bewegingsmelder, deur-/raamcontact, spacecontrol.

Welke hub moet ik kiezen?

Ajax Systems kent 4 verschillende hubs op dit moment die de draadloze verbindingen verzorgt naar alle componenten van het systeem. Dit is ook zoals gezegd de “alarmcentrale” het hart van het systeem.

 

  HUB 2 2G  HUB 2 4G/LTE HUB 2 Plus
Max. aantal apparaten 100 100 200
Max. aantal camera’s 25 25 100
Max. aantal gebruikers 50 50 200
Max. aantal Tags en Kaarten 50 50 200
Max. aantal ruimtes 50 50 50
Max. aantal groepen 9 9 25
Max. aantal scenarios 32 32 64
Max. aantal REX 5 5 10
Support voor MotionCam JA Nee JA
Protocol Jeweller, Wings Jeweller, Wings Jeweller, Wings
Mobiele applicaties iOS 9.1 en later, Android 4.1 en later iOS 9.1 en later, Android 4.1 en later iOS 9.1 en later, Android 4.1 en later
Communicatie modules Ethernet, GSM 2x 2G Ethernet, 2G, 3G, 4G/LTE Ethernet, Wi-Fi 2.4 GHz, 2G, 3G, 4G (LTE)
Alarmsignaal bezorg tijd 0.15 s 0.15 s 0.15 s
Type notificaties SMS, call, push SMS, call, push SMS, call, push
Communicatie met CMS Sur-Gard (Contact ID), SIA (DC-09), proprietary protocols Sur-Gard (Contact ID), SIA (DC-09), proprietary protocols Contact ID, SIA (DC-09)
Processor ARM ARM ARM +
Operating system Hub OS Hub OS Hub OS
Stroomvoorziening Netvoeding 110-240 V Netvoeding 110-240 V Netvoeding 110-240 V
Back-up batterij Li-on 2 A/h Li-on 2 A/h Li-on 3 A/h
Bedrijfstijd op batterij (LAN/Wi-Fi uitgeschakeld) Tot 16 uur Tot 16 uur Tot 16+ uur
SIM-kaart ondersteuning 2x Micro SIM (2x 2G) 2x Micro SIM (2x 2G, 3G). 4G/LTE 2x Micro SIM
Schakelen tussen 2G en 3G Direct Direct Direct
Schakelen tussen SIM kaarten 4 minuten 4 minuten 4 minuten
Bedrijfstemperatuurbereik +5°С to +40°С -10°С to +40°С -10°С to +40°С
Anti sabotage Bescherming tegen fraude, Jamming-detectie, Sabotagebestendig Bescherming tegen fraude, Jamming-detectie, Sabotagebestendig Bescherming tegen fraude, Jamming-detectie, Sabotagebestendig
Camera bewaking IP camera’s met RTSP IP camera’s met RTSP IP camera’s met RTSP
Op afstand instellen + + +
Afmetingen 163×163×36 mm 163×163×36 mm 163×163×36 mm
Gewicht 362 g 362 g 351 g
Certificaat Grade 2, CE Grade 2, CE Grade 2, CE