Vervang tijdig uw AED elektroden

13 november 2022 Door GK Support team Uit

De elektroden van de Defibtech AED hebben een plakkende kleverige gel. Deze gel zorgt voor een goede geleiding van de elektrische schok door het lichaam. Deze gel kan uitdrogen na verloop van tijd waardoor de elektroden niet goed meer plakken. Daarom zijn de elektroden voorzien van een houdbarheidsdatum welke op de verpakking staat. Is deze houdbaarheidsdatum verstreken dan moeten de elektroden van de AED vervangen worden. De elektroden van de Defibtech AED’s hebben een houdbaarheidsdatum van 2 jaar. Iedere 2 jaar moeten de elektroden dus vervangen worden.

Voor Defibtech Lifeline AED’s en de Defibtech Lifeline View AED’s zijn er elektroden verkrijgbaar voor kinderen en voor volwassenen:

 

Bij gebruik van de AED, altijd nieuwe AED elektroden kopen!
Naast de houdbaarheidsdatum die aangeeft wanneer je weer nieuwe AED elektroden moet aanschaffen, moet je áltijd nieuwe AED elektroden kopen wanneer de AED is ingezet. Deze AED elektroden moeten direct worden vervangen. Niet alleen vanuit hygiënisch oogpunt, ook omdat gebruik van de AED ervoor kan zorgen dat de gel is of gaat uitdrogen.

Ook wanneer de verpakking (per ongeluk) is geopend moet je altijd de AED elektroden vervangen. Ook wanneer je snel de verpakking weer hebt dichtgemaakt.

 

Ja dat kunt u zelf prima doen
Het is gemakkelijk om zelf de AED elektroden te vervangen, hier hoef je geen persoon voor in te schakelen.

Natuurlijk leveren wij uitsluitend de originele elektroden voor uw defibtech AED.