Ajax systems meer dan alleen een Alarmsysteem!

6 mei 2023 Door GK Support team Uit

Ajax creëert professionele beveiligingssystemen voor woningen en bedrijfspanden. Een Ajax alarmsysteem combineert technische innovaties met modern design en gebruiksvriendelijkheid. De draadloze Ajax alarmsystemen zijn betrouwbaar en tijdens het ontwerpen zijn er geen compromissen gemaakt als het aankomt op veiligheid. De systemen van Ajax voldoen aan de hoogste graad voor een draadloos alarmsysteem.

Wat kan mijn Ajax-systeem voor mij betekenen

Ajax kan gemakkelijk worden uitgebreid met inbraak-, brand- en overstromingsdetectoren, evenals met relais om elektrische apparaten vanop afstand te beheren. U kunt aanvullende apparaten voor het systeem individueel bijkopen. Detectoren kunnen in slechts enkele tikken in de app worden verbonden.

Werken Ajax-apparaten echt zo ver weg van de hub?

We hebben de maximum afstand tussen de hub en de detectoren in een open ruimte getest en die bedraagt echt 2000 meter. Uw persoonlijke ervaring kan mogelijks verschillen, aangezien muren, plafonds en andere barrières de afstand kunnen verkorten. Bent u niet zeker? Doe dan een radiotest via de Ajax Security Systems-app en bepaal de signaalsterkte voordat u de detectoren installeert.

Hoe vaak moeten de batterijen van de apparaten worden vervangen?

Ajax-apparaten werken, net zoals andere draadsystemen, op batterijen en niet op het netwerk. Net daarom ontwikkelden we een speciaal energie-efficiënt radioprotocol dat uw huis of kantoor zo lang mogelijk beveiligt, tot wel 7 jaar lang.

Hoe weet ik of de batterij van het apparaat bijna leeg is?

Zodra de batterij een kritisch niveau bereikt, krijgt u van Ajax een melding. U kunt te allen tijde het batterijniveau zelf checken via de instellingen van het apparaat.

Hoe kan ik het Ajax-beveiligingssysteem monitoren?

De eenvoudigste manier om het systeem te monitoren is via de Ajax Security System-app voor iOS en Android. Met de app kunt u het systeem in- of uitschakelen en uw apparaten controleren (inclusief informatie over de signaalstatus, het batterijniveau en de temperatuur). Het systeem kan ook worden gecontroleerd met de Ajax SpaceControl en het KeyPad of KeyPad Plus.

Ondersteunt Ajax scenario’s?

Het Ajax-beveiligingssysteem biedt functionaliteiten voor het configureren van de reactie van Relay, WallSwitch en Socket in reactie op een alarm, het wijzigen van de beveiligingsmodus, of activering volgens schema. Het beveiligingssysteem kan worden geprogrammeerd om de beveiligingsmodus volgens schema te wijzigen, en het automatiseringsapparaat kan reageren op een druk op de knop in de controlemodus.

Zal mijn kat of stofzuiger het alarm laten afgaan?

De apparaten van Ajax gebruiken een digitaal algoritme dat menselijke bewegingen detecteert. Als uw huisdieren kleiner zijn dan 50 centimeter en minder dan 20 kilogram wegen, dan zouden zij normaal de Ajax-detectoren niet mogen activeren.

Kan ik gebruikers toevoegen en verwijderen?

Ja, als u beheerder bent en volledige toegang hebt tot de systeeminstellingen. Tot 99 gebruikers kunnen worden toegevoegd aan het beveiligingssysteem. Dat kunnen familieleden, vrienden, buren, collega’s of zelfs een beveiligingsbedrijf zijn.
Ondersteunt Ajax videobewaking?

Camera’s van derde partijen kunnen worden verbonden met het beveiligingssysteem via de Ajax-apps. U kunt vrijwel elke camera kiezen die RTSP ondersteunt of moeiteloos integreren met IP camera’s en DVR’s van Uniview, Dahua, Hikvision en Safire.

Hoe brengt Ajax me op de hoogte van een noodgeval?

Ajax stuurt waarschuwingen via pushmeldingen, sms-berichten of oproepen naar de systeemeigenaar. U kunt uw meldingsvoorkeuren instellen in de app.

Hoe kan Ajax zo snel meldingen sturen?

De hub monitort de detectoren continu en die rapporteren zelf regelmatig terug aan de hub. Als een detector wordt geactiveerd, dan stuurt hij die informatie onmiddellijk door. De hub stuurt dan een waarschuwing naar de smartphone van de systeemeigenaar en/of naar een centraal controlestation. Dit neemt slechts enkele milliseconden in beslag.

Wat gebeurt er als het internet niet werkt?

Offline werkt Ajax op dezelfde manier als andere professionele beveiligingssystemen: de detectoren monitoren de situatie en sturen informatie naar de hub. Als er gevaar dreigt, laten de sirenes u dat weten.

 

Ben ik nog beveiligd bij een stroomuitval?
Ja. Ajax blijft uw huis monitoren, ook bij stroomuitval. Alle detectoren werken op batterijen en de hub is uitgerust met een reservebatterij. Deze werkt tot 16 uur lang op een betrouwbare manier. Van zodra uw huis opnieuw stroom ontvangt, zal de hub de reservebatterij automatisch opladen.

 

Kan Ajax worden gehackt?

Ajax heeft een gesloten ecosysteem. We hebben afgerekend met inbreuken en defecten door standaardalgoritmes en -oplossingen te vervangen door onze eigen verbeteringen. We ontwikkelen zelf onze software en hebben helemaal zelf de Jeweller-radiocommunicatietechnologie ontwikkeld, inclusief bescherming op meerdere niveaus. Het realtime besturingssysteem van OS Malevich is immuun tegen virussen en ons eigen IoT-protocol voorkomt dat onze uitrusting kan worden gebruikt in botnet-netwerken. We voeren regelmatig tests uit met externe auditoren om op een efficiënte manier mogelijke aanvallen in de toekomst te voorkomen.

Kan Ajax het slachtoffer worden van jamming?

In tegenstelling tot de meeste draadloze en vaste beveiligingssystemen, gebruikt Ajax tweeledige communicatiekanalen om waarschuwingen te versturen: mobiele communicatie en breedbandinternet. Als er een probleem is met een van de kanalen, schakelt Ajax automatisch over op het andere. Als een aanvaller het mobiele signaal verstoort, stuurt het systeem een alarm via ethernet of wifi.

Kan het radiosignaal tussen de hub en de apparaten jamming ervaren?

Niet zonder dat dit wordt geregistreerd. De hub controleert alle detectoren van het systeem. Zodra hij van minstens één detector geen signaal ontvangt, wordt er een alarm verstuurd dat de gebruikers hiervan op de hoogte brengt. Daarnaast stuurt de hub een melding als er veel ruis op het radiokanaal zit. Dit kan wijzen op doelbewuste storingen of andere krachtige interferentie. Bijvoorbeeld, een defecte radio-ontvanger van een buur.

Kunnen de radiosignalen van Ajax worden onderschept?

Nee. Alle gegevens van de toestellen worden versleuteld met een floating key-algoritme voordat de gegevens worden verzonden. Voor extra bescherming heeft elk apparaat ook een unieke identificatiecode die vervalsing helpt voorkomen.

Hoeveel kost Ajax per maand?

Ajax is gratis als u zelf de monitoring uitvoert. U betaalt enkel een maandelijks bedrag als u verbonden bent met een centraal controlestation. De kost is afhankelijk van uw locatie, de grootte en het type van uw pand en het aantal gevraagde diensten.

U heeft nog vragen ?

Stel ze als wij het niet weten zoeken wij dat uit en komen wij daar uiteraard op terug. Waarom, u wilt een goed en betrouwbaar systeem daar staan wij ook voor.

Wij zijn officieel gecertificeerd Ajax-specialst!