Camera beveiling rond uw woning of bedrijf

23 januari 2023 Door GK Support team Uit

Veel mensen kiezen voor camerabewaking om hun woning extra te beveiligen. Bij het kiezen van camerabeveiliging is het belangrijk om steeds rekening te houden met je eigen verwachtingen.

Draadloze camerabeveiliging of met kabel?
Bij een ip camera, die aangesloten wordt op het internet, kan je kiezen voor een draadloze of bekabelde aansluiting. Draadloze camerabewaking is erg handig want je hoeft geen breekwerken uit te voeren om bekabeling te voorzien. Heel wat mensen kiezen vandaag dan ook vaak voor draadloze camerabeveiliging. Toch zijn er voor- en nadelen die je best in overweging neemt alvorens een keuze te maken.

Voordelen van draadloze camerabewaking thuis

– Draadloze camera’s zijn vaak goedkoper dan de bekabelde variant.
– Veelal geen breekwerk voor de bekabeling
– Draadloze camera’s kan je snel en eenvoudig monteren.
– Je kan de camera’s makkelijk verplaatsen.
– Talloze merken die draadloze IP camera’s aanbieden, voorzien ook een app. Zo kan je de beelden ook bekijken via je smartphone, tablet of computer.

Nadelen van draadloze camerabeveiliging
– Je bent afhankelijk van de kwaliteit van je draadloze internetverbinding. De wifi moet wel goed en stabiel zijn
– Onderbrekingen of een slechte verbinding hebben ook een invloed op de camerabeelden die je ontvangt.
– Een draadloos netwerk kan bij onvoldoende beveiliging gemanipuleerd worden door buitenstaanders.

Camerabewaking thuis op jouw maat
Wanneer je kiest voor camerabewaking, zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Heb ik enkel een camera nodig voor controle, of wil ik de beelden ook kunnen opslaan? Wil ik een of meerdere camera’s installeren? Wil ik terug kunnen kijken via een webbase portaal of via een app? GKSupport denkt met u mee zodat er een op maat gemaakt pakket uitkomt.

Voor een stabiel netwerk maken wij gebruik van een NVR ( Netwerk video recorder ) deze is speciaal voor camerabewaking. Hierdoor kunnen de specificatie van de camera goed werken met de lokale opslag. Een PC gebruik kan ook maar deze zijn veelal niet gemaakt op 7 dagen 24 uur per dag te draaien.

Heeft u interesse in camera’s voor uw woning of bedrijf, neem dan contact op.