OS Malevich 2.13.1: Toegangscodes voor keypads zonder een gebruiker te registreren

5 juli 2022 Door GK Support team Uit

De OS Malevich 2.13.1 update biedt de mogelijkheid om toegangscodes aan te maken voor gebruikers die geen account hebben binnen een Ajax-beveiligingssysteem. Vanaf nu hoeft u geen account te registreren voor kantoorpersoneel, schoonmaakpersoneel of makelaars zodat ze de beveiliging kunnen beheren met Ajax-keypads: wijs simpelweg een aparte toegangscode in de hubinstellingen toe.

Bovendien kunt u een geheime code creëren en de toegang tot bepaalde gebieden van een beveiligd gebouw beheren en de Nachtmodus activeren, als de Groepsmodus voor een Ajax-hub is ingeschakeld. Het onderhoudspersoneel krijgt alleen toegang tot de ruimtes met apparatuur waar onderhoud nodig is.

U kunt een naam en ID toewijzen aan de toegangscode. Een onderhoudsbedrijf of beheermaatschappij kan unieke ID’s gebruiken om het personeel of aannemers toegang te verlenen tot meerdere hubs en hun activiteiten bij verschillende gebouwen volgen. Logboeken en meldingen in de PRO Desktop-app laten de naam zien van de persoon/het bedrijf zoals gespecificeerd in de instellingen en een ID als Translator of software voor de meldkamer van derden wordt gebruikt.

Een bedrijf beheert bijvoorbeeld 20 huizen met Ajax-beveiligingssystemen en geïnstalleerde keypads. Het bedrijf heeft 2 aannemers die schoonmaakdiensten leveren. Elke aannemer heeft een unieke toegangscode van 6 cijfers om de beveiligingssystemen van alle 20 huizen te beheren.

Als huis nr. 7 schoongemaakt moet worden en aannemer A gaat aan het werk, ziet de operator van de meldkamer in PRO Desktop wanneer het team van aannemer A met het schoonmaken van huis nr. 7 begint en wanneer het alarm van het gebouw weer ingeschakeld is. De aannemers weten dat hun acties geregistreerd worden. Dit vermindert het risico op oneigenlijk gebruik van toegang en vertraging van de dienstverlening.

Een persoon kan dezelfde toegangscode, naam en ID hebben voor een onbeperkt aantal hubs. Op deze manier kan de technische supportmedewerker dezelfde 4 tot 6 cijfers gebruiken voor de toegangscode voor tientallen objecten.

Daarnaast verbetert OS Malevich 2.13.1 de functie Foto bij scenario. Door deze update kunnen MotionCam PhOD-detectoren foto’s maken bij alarmen van branddetectoren en wanneer beveiligingsapparaten binnen het systeem (openingsdetectoren, alarmknoppen, geïntegreerde bekabelde apparaten, enz.) worden geactiveerd.

Een update krijgen

Hubs worden binnen vijf weken bijgewerkt na de release. De update wordt automatisch geïnstalleerd wanneer het beveiligingssysteem wordt uitgeschakeld en de hub wordt aangesloten op een externe stroomvoorziening en het internet. Houd er rekening mee dat de nieuwe functies niet beschikbaar zijn voor het Hub-bedieningspaneel.

Vergeet niet om de Ajax-app bij te werken zodat u de nieuwe functies kunt gebruiken. Versies van Ajax-apps die de OS Malevich 2.13.1 functies ondersteunen:

  • Ajax 2.21 en hoger (voor iOS)
  • Ajax 2.24 en hoger (voor Android)
  • Ajax PRO 1.15 en hoger (voor iOS)
  • Ajax PRO 1.15 en hoger (voor Android)
  • Ajax PRO 3.3 en hoger (voor macOS)
  • Ajax PRO 3.3 en hoger (voor Windows)