Vluchtladders veiligheidsvoorschriften

Veiligheidsinformatie

Berg de vluchtladder in de nabijheid van uw vluchtraam op, bijvoorbeeld in een kast of onder het bed. Het raam van waaruit de vluchtladder wordt ontrold, dient het maximale gewicht van de personen die vluchten te kunnen dragen. Het vluchtraam mag niet geblokkeerd worden door hekwerk of tralies. Het vluchtraam dient volledig geopend te kunnen worden, stormramen zijn bv. niet geschikt.

– Bij gebruik bestaat er de mogelijkheid dat deze ladder beschadigingen veroorzaakt aan het exterieur van uw woning, zoals ramen of kozijnen.

– Vervang de vluchtladder na daadwerkelijk gebruik.

– Niet in directe zonlicht en/of temperatuurgevoelige ruimtes opslaan.

– Maximale belasting van de vluchtladder is 450 kg.

– Kan gehangen worden aan een vensterbank van maximaal 38 cm diep (afhankelijk van het type vensterbank en de bevestiging).

Gebruiksaanwijzing
1. Sluit de deuren van het vertrek voordat het vluchtraam geopend wordt. Hierdoor voorkomt u dat zuurstof de brand verder aanwakkert.
2. Plaats de bevestigingshaken over het raamkozijn en rol de vluchtladder uit naar buiten.
3. Stap voorzichtig via het raam op de vluchtladder, houdt u stevig vast aan de bevestigingshaken voor optimale stabiliteit.
4. Bij het afdalen langs de ladder, houdt uw lichaam dicht tegen de ladder aan voor optimale stabiliteit. Draag alleen kleine kinderen op de ladder wanneer dit absoluut noodzakelijk is. Vermijd het dragen van huisdieren of andere objecten op de ladder.
5. Wanneer u met het gezin vlucht, moet een volwassene als eerste afdalen om zodoende de ladder te stabiliseren tijdens het afdalen van kinderen of ouderen.
6. Wees voorzichtig bij het afdalen en vermijd glasbreuk bij onderliggende ramen.

Gebruikte materialen

De treden van de vluchtladder zijn gemaakt van aluminium (6063 aluminiumlegering), de haken zijn gemaakt van staal en de groene banden zijn van een sterk, slijtvast teryleen met een hoge trekkracht.

Waarschuwing
Dit product is bedoeld voor eenmalig gebruik. Na gebruik tijdens een noodsituatie adviseren wij de vluchtladder te vervangen.

Opslag en onderhoud
Droog en vorstvrij opslaan.

Ieder jaar de vluchtladder en de verpakking controleren op defecten. Let daarbij goed op de bevestiging van de haken en banden.