X-Sense

Een Marktleider In Huisbeveiliging

De betrouwbaarheid van de X-Sense technologie, apparaten en productie is geverifieerd door gecertificeerde autoriteiten waaronder: VdS, TÜV Rheinland, BSI, ETL en CCCF

X-Sense producten worden in meer dan 48 landen verkocht en het aantal klanten blijft groeien in onder andere Europa, de VS, Zuidoost Azië, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika

Gebaseerd op de technologie in de X-Sense beveiligingsproducten hebben ze onlangs de productlijnen uitgebreid met onder andere “Slimme monitoring” producten en nog veel meer!

Rookmelders

We kennen deze allemaal wel, de standaard rookmelder die rook detecteert en alarmeerdt. Deze melder reageert op de lichtbundel die wordt uitgezonden. Als de lichtgevoelige cel in de melder door rook wordt onderbroken, gaat het alarm af.

X-Sense CO melder met display incl. 3x AA Batterij

Koolmonoxidemelders

Deze melder detecteert koolmonoxidegas dat vrijkomt als de cv-ketel of kachel niet meer goed functioneert. Koolmonoxide ruik, proef of zie je niet, maar kan wel tot een koolmonoxidevergiftiging leiden.

X-Sense Combimelder Rook & CO + display incl. Lithium Bat.

Conbimelders

Een combimelder detecteert zowel rook als koolmonoxide en geeft daarvoor ook twee verschillende alarmsignalen af.

Belangrijk bij de aanschaf:

  • Wat moet er gedetecteerd worden, rook, koolmonoxide of beide?

  • Hoe groot is de woning, hoeveel melders zijn er nodig?

  • Zijn koppelbare melders noodzakelijk om in alle ruimtes het alarm te kunnen horen?

  • Moet de melder bediend kunnen worden op een smartphone?

Waar plaats ik de melder ?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Rookmelders

Rookmelders worden minimaal 50 cm geplaatst van een muur of hoek en niet op de tocht of bij mechanische ventilatie in de buurt.

koolmonoxidemelders

In een ruimte met een verbrandingstoestel, kan de koolstofmonoxide aan het plafond worden bevestigd, in een ruimte zonder een verbrandingstoestel, wordt deze op zithoogte aan de muur gemonteerd.

Combinmelders

Een combimelder kan op meerdere plekken worden gemonteerd. Afhankelijk van de bron die gedetecteerd moet worden, wordt deze melder geplaatst.

Rookmelders vanaf 1 juli 2022 verplicht!

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

Alle bouwlagen van een woning dienen te zijn voorzien van een rookmelder. Daarnaast moeten ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt zijn voorzien van een rookmelder.

Bij GKSupport kunt u de X-sense melders online bestellen. Zodat u snel uw woning van goede en betrouwbare melders kunt voorzien. Zeg nou zelf, u wilt toch in geval van nood gealarmeerd worden en uw dierbare ook.